News

Cihuatan rum kiest Salud Distribution als Nederlandse distributie partner.

27 Juli, Uden – Cihuatan rum uit El Salvador en Salud Distribution uit Uden zijn sinds enkele weken een nieuwe distributie samenwerking aangegaan. We zijn erg trots om dit prachtige merk in Nederland exclusief te mogen vertegenwoordigen, aldus Lieke van Vliet, managing director van Salud Distribution uit Uden.

Above

Cihuatan Nikte, rum uit El Salvador

Cihuatan rum is gebasseerd op El Salvador’s rijke Maya geschiedenis. Dit is o.a. te zien aan de kleurrijke verpakking en complexe smaken. De Maya’s stonden erom bekend nieuwsgierig van aard te zijn, dezelfde nieuwsgierigheid brachten de oprichters tot de creatie van El Salvador’s eerste rum merk; Cihuatan rum.

Het basis assortiment bestaat uit Cihuatan Indigo, Cihuatan Cinabrio en Cihuatan Xaman, allen met een verwijzing naar verschillende Maya goden.

Cihuatan Indigo is een 8 jaar oude rum en is gerijpt in Amerikaanse eiken ex bourbon vaten. De kleurrijke verpakking symboliseert de slapende vrouw, de Maya godin en beschermengel van de Cihuatan vallei. Indigo symboliseert tevens ook het land El Salvador.

Cihuatan Cinabrio is een 12 jaar oude rum en symboliseerd Kinich Ahau, de god van de zon. Dit is te zien aan de rijke rode Maya elementen op het label. Wederom gerijpt in Amerikaanse eiken ex bourbon vaten. Pistaches, gekarameliseerde sinaassapelschil en pruimen zijn enkele duidelijke proef notities.

Cihuatan Xaman is de laatste editie uit het klassieke basis assortimemt. Deze 16 jaar oude rum is 15 jaar gerijpt in Amerikaanse eiken vaten en 1 jaar gerijpt in Ceiba vaten. De Ceiba boom komt voor in o.a. Zuid- en Midden Amerika en is voor de Maya’s de heilige levens boom. Xaman is de Maya god van de “North Star” en tevens beschermheer van de Cihuatan valley. Smaak profiel: geglazuurde bacon, balsamico azijn en gegrilde ananas komen sterk naar voren.

Naast deze klassiekers verwacht Lieke van Cuijk dit jaar ook met een eigen botteling te komen. We hebben onlangs 15 samples ontvangen voor onze eigen botteling later dit jaar, wat uiteraard een feest op zich is om te selecteren. Helemaal omdat dit “single barrel” programma om de 2 jaar wordt aangeboden.

Master Blender Gabriela Ayala is eindverantwoordelijk voor de selectie en kwaliteit van de rum. Je ziet steeds vaker dat vrouwen een belangrijke rol splelen bij de selectie van whisky maar nu ook steeds vaker bij rum, dit is interessant om te zien omdat de drank wereld altijd een mannenwereld was. Ons motto is “drink less drink better” en uiteraard sluit deze kwalitatief hoogwaardige rum hier prima bij aan, aldus van Cuijk.

Binnenkort zal Cihuatan rum verkrijgbaar zijn bij de betere slijter en groothandel.

Meer info?: https://www.roncihuatan.com

About the Author

marketing

Contact ons voor meer info: support@saluddistribution.nl

More stories for you