Stauning Whisky

Stauning, opgericht door een diverse groep van negen vrienden, hebben een terroir-whisky gecreëerd waarvan ze aangeven dat hij je zal ‘wegblazen’. Met behoud van hun New Nordic-filosofie is dit een single malt-whisky, die is gemaakt met pure West-Jutlandse moutgerst die is gemout op de . Het wordt vervolgens gerookt op lokaal geoogste turf en heide. Deze lokale herkomst geeft echt een smaak die alleen in Stauning Smoke te vinden is. Ze gebruiken een dubbele distillatie in kleine vlamverwarmde pot stills, en zodra het hele proces is voltooid, rijpen ze in first-fill bourbonvaten, first fill Madeira-vaten, first fill Jamaica Rum-vaten en Virgin American Oak-vaten.

 

Starward Whisky

Oprichter David Vitale groeide op in een traditionele, grote Italiaanse familie, waar informeel samenzijn en eten een grote rol speelden. De ontwikkeling van Starward was een logische stap: een toegankelijke, allround whisky zonder poespas.
Starward wordt gemaakt in Melbourne, de bruisende foodie hoofdstad van Australië. Daar vinden ze dat de focus moet liggen op de smaken, niet op de ‘airs and graces’. Het unieke ‘4 seizoenen in een dag’-klimaat van Melbourne komt de whisky ten goede: door de continue temperatuurwisselingen wordt de smaak van de Australische rode wijnvaten waarin de whisky rijpt, optimaal benut. Ondanks de relatief korte rijping heeft Starward een heerlijk fruitige smaak.

 

 

Signal Hill Whisky

Signal Hill Whisky is gemaakt van twee soorten graan. De corn whisky wordt nog steeds dubbel gedestilleerd door een tweekolom om een lichte en soepele karakteristiek te produceren. De gerstwhisky wordt gedistilleerd in de pot om een subtiele, briljante, nootachtige of moutsmaak te creëren. Meerdere smaaklagen blijven behouden door non-chill filtering, wat resulteert in een voller mondgevoel en een gladdere afwerking.

 

Chichibu Whisky

In 2007 startte Ichiro Akuto, kleinzoon van de oprichters van de Hanyu-distilleerderij, een nieuw hoofdstuk in de Japanse whiskygeschiedenis door de Chichibu-distilleerderij te bouwen. Een ‘world blend met als kern zijn eigen Chichibu malt aangevuld met whisky uit Schotland, Ierland, Amerika en Canada. Gelegen in de prefectuur Saitama, ongeveer 70 km ten noordwesten van Tokio, begon de productie in februari 2008. De uitrusting omvat een kleine molen; een mash tun en wash backs gemaakt van Japanse Mizunara eik en koperen stills vervaardigd door Forsyths of Rothes uit Schotland. Er worden verschillende typen vaten gebruikt, waaronder bourbon, sherry en hogsheads. De rijping vindt plaats in het traditionele dunnage magazijn. Deze bijzondere en exclusieve whisky’s zijn non-chill gefilterd en niet gekleurd.

Akkeshi Whisky

De Akkeshi distilleerderij startte in 2016 haar zoektocht naar een nieuwe, unieke en onovertroffen Japanse whisky. In het landelijke noorden van Japan, een onaangetast gebied met pure schone lucht, rijke turfgronden en dikke zilte mist vanuit de zee blijkt het eiland Hokkaido, de ideale locatie voor het verwezenlijken van de droom om een Japanse peated whisky te maken. Inmiddels is er een viertal New Born Akkeshi’s op de markt gebracht, de ‘Foundations’ 1,2,3 en 4. De vier New Born Akkeshi’s staan voor de de droom, de start, de vastlegging en geboorte van een nieuwe tijdperk in de geschiedenis van de Japanse whisky. De release van de Akkeshi whisky’s vindt plaats in batches.