A.H. Riise Rum

In 1834 werd een jonge Deense apotheker, Albert Heinrich Riise, in dienst bij de Koninklijke Militaire Apotheker in Kopenhagen, benaderd door vertegenwoordigers van de Deense overheid en bood hem de gelegenheid om de eerste officieel erkende apotheek in de bloeiende haven van St. Thomas te vestigen. Avonturier Albert Heinrich Riise besloot toen de wereld rond te reizen op zoek naar nieuwe kennis. Met een basis op de West-Indische eilanden ontdekte hij dieren, planten en kruiden – en het geheim van het distilleren van smaakvolle sterke dranken. Sommige van deze kruiden bepalen nog steeds de uitzonderlijke smaak van onze premium gedistilleerde dranken op basis van rum. Elke fles is een viering van de prestaties uit het verleden en een belofte van nieuwe avonturen. A.H. Riise rum kan vandaag de dag rekenen op wereldwijde aandacht en belangstelling. Terecht, want wat een mooie en smaakvolle rum is er afkomstig van dit huis! Subtiele smaaktonen, mooi volle donkere kleuren maken rum van A.H. Riise tot een ware belevenis.

Bayou Rum

In 2013, in het hart van Sugarcane Country, openden drie jeugdvrienden de Bayou® Rum-distilleerderij in Lacassine, Louisiana. Door gebruik te maken van de overvloedige natuurlijke bron van suikerriet, hebben ze een reeks eersteklas rum gecreëerd. Elke batch wordt met de hand gedistilleerd in koperen potstills en gerijpt in bourbon- en sherryvaten van 200 liter. Het recept maakt gebruik van 100% single estate melasse, geproduceerd door het oudste familiebedrijf en geëxploiteerde suikerfabriek in de Verenigde Staten. Het is ambachtelijke spirit op z’n best!

 

Mates Rum

Gemaakt met een unieke mix van 3-5 jaar gerijpte Rum uit het Caribisch gebied, Mates rum is “Made by Mates, for Mates”. Mates Spirits wil de wereld een fantastische rum bieden op de best mogelijke manier door natuurlijke producten te gebruiken en te blenden. Zij geloven er sterk in geen suiker, additieven of verpakkingsmaterialen toe te voegen die deze wereld schaden. Mates gebruikt drie verschillende rum in hun blend. Uit Barbados nemen ze een rum in Engelse stijl, die zachtheid toevoegt aan de algehele drank. Dominican rum, die van een meer Spaanse stijl is, voegt een grotere zoetheid toe. Als laatste is er wat Jamaicaanse rum toegevoegd wat een lichte fruitigheid geeft.

 

Twin Fin Rum

De meester-distilleerder, Tarquin Leadbetter (dezelfde man die ook geweldige gin maakt; namelijk Tarquin’s), heeft 2 jaar geëxperimenteerd met recepten om een ​​reeks exotische rum te creëren, die als geen ander is. Het begint allemaal met het zorgvuldig selecteren van rum van de beste distilleerderijen in het Caribisch gebied en deze over de oceaan te zeilen naar de Southwestern Distillery in Padstow aan de noordkust van Cornwall. De rum wordt gemengd met fruit en kruiden van over de hele wereld, waardoor tropische rum ontstaat die rijk, soepel en verfrissend is.

hell or high water logo

Hell or High Water Rum

De makers van deze rum vinden het leuk om alles een beetje anders te doen dan de rest. Ron is het Spaanse woord voor rum, maar in andere landen kan Ron natuurlijk ook een naam zijn. De mannen begonnen na te denken over wie nou de meest bekende Ron in de wereld zou zijn. Ze kwamen uit op Ron Jeremy, een Amerikaanse pornoacteur en stand-up komediant. De rum moest het karakter van Ron Jeremy weerspiegelen. Het merk was leuk, relaxed, laagdrempelig en legendarisch. De makers zeggen zichzelf niet al te serieus te nemen en dat moet dan ook niet bij hun rum. Inmiddels is de naam veranderd naar Hell or High water.