Gin 1689

Het begint in 1689 als Willem III van Oranje vanuit Nederland naar Londen reist en een Nederlandse drank, gin, met zich meebrengt.

Je zou niet zeggen dat de oprichters van Gin 1689 veel gemeen hebben met koning Willem III, hij was tenslotte een 17de -eeuwse monarch en zij zijn twee vrienden uit de 21ste eeuw, maar vanaf 2016 zijn ze wel hetzelfde avontuur aangegaan: zij wilden namelijk van dezelfde gin, gemaakt volgens het originele recept uit 1689, opnieuw een hit maken.

De twee vrienden ontdekten één van de allereerste gin-recepten in de archieven van de British Library en hebben het weer tot leven gebracht als Gin 1689. De Dutch Dry en Dutch Pink Edition zijn een voorproefje van de echte authentieke gin. En ze zijn het wachten van 300 jaar zeker waard.

Ramsbury Gin & Vodka

Bij Ramsbury zijn ze in de eerste plaats boeren en ze gebruiken het diepgewortelde besef dat hoe meer ze om het landschap om hen heen geven, hoe meer het hen zal opleveren. Gelegen tussen de 19.000 hectare grond op het landgoed van Ramsbury ligt de distilleerderij, met de maalderij net naast de deur. Daarnaast ligt de eigen boomgaard en een meer. Daarachter groeien velden van Horatio-tarwe, die precies op de beste dag worden geoogst, omdat ze als boeren het land en het gewas kennen en weten hoe ze een fijne gin en wodka kunnen maken.

Mintis Gin

Mintis gelooft dat het leven te kort is voor een gewone gin, dus gingen ze op pad met de wens om iets buitengewoons te creëren. Pancalieri-munt (over de hele wereld erkend als een van ‘s werelds beste) groeit lokaal in de distilleerderij. Samen met de met de hand geplukte Italiaanse jeneverbes zijn dit de belangrijkste plantaardige ingrediënten in het assortiment van Mintis Gins – waaraan ze ook hun naam ontlenen. Om ervoor te zorgen dat de aromatische en frisse smaken in hun gins behouden blijven, gebruiken ze een vacuüm stil. Deze gebruikt een lagere temperatuur om de essentiële oliën te extraheren.

Schouten Gin

De Schouten distilleerderij is gevestigd in Veghel Noord-Brabant. De ambachtelijke gins van meester liquorist Erwin Schouten hebben elk hun eigen verhaal, zoals ook de missie van het bedrijf is: ‘wij maken de spirits die verhalen voeden’. Wie in de smaakkast van Schouten kijkt, ontdekt tal van smaakmakers zoals houtsnippers en kruiden. Wat de receptuur van de soorten Gin -Clarity, Yugen en Khoisan- is, blijft natuurlijk geheim. Elke gin heeft zijn eigen unieke smaak. Of je nu gaat voor een zoete florale gin, een kruidige citrus gin of een barrel aged gin, alles is mogelijk.

Tarquin’s Cornish Gin

Tarquin’s is een onafhankelijke, door een familie gerunde distilleerderij gevestigd in Cornwall (een graafschap in het zuidwesten van het VK). Ze zijn trots op het creëren van onderscheidende, bekroonde gins, net dat “beetje anders”, het creëren van echt heerlijke gins. Met hun kenmerkende gin hebben ze een eigentijdse draai gegeven aan een klassieke London Dry Gin. Ze distilleren met 12 plantaardige ingrediënten afkomstig van over de hele wereld en lokaal gefoerageerd aan de wilde kust van Cornwall.

 

 

Silent Pool Gin

Silent Pool Gin is een klassieke gin, vol en fris met diepte, helderheid en smaak. Het is een Engelse creatie van Silent Pool Distillers. Een groep vrienden met één gemeenschappelijke passie besloten om een artisanale gin te gaan produceren nabij de Surrey Hills, op een boogscheut van Londen. De Silent Pool Gin is een rijke en schone spirit met jeneverbes en wordt geproduceerd met 24 verschillende botanicals en het koele, heldere bronwater van de “Silent Pool” zelf. Bloemige tonen van lavendel en kamille worden gecombineerd met de frisheid van citrus, geaard met de subtiele zoetheid van lokale honing, om een evenwichtige jenever te creëren die zowel traditioneel als verfrissend individueel van aard is.

 

Scapegrace Gin & Vodka

Scapegrace wordt geproduceerd in een 19e eeuwse John Dore copper pot still met 12 botanicals; Jeneverbes, koriander, nootmuskaat, kardemom, citroen en sinaasappel schil, kaneel, cassia-, orris- en engelwortel, kruidnagel en zoethout. De flessen zijn geïnspireerd door de klassieke Nederlandse jeneverfles. Scapegrace is een ander woord voor schurk, mocht je het je afvragen..

 

 

Flame of Passion Gin

Na een bewogen carrière als porno-acteur bracht Ron Jeremy, aka the Hedgehog, een aantal rums op de markt die algemeen hoog scoren. Nu scoort hij al even hoog met een gin die zijn bijnaam droeg. Sinds kort is deze naam veranderd in the Flame of Passion.