Tarquin's gin

Tarquin’s is een onafhankelijke, door een familie gerunde distilleerderij gevestigd in Cornwall (een graafschap in het zuidwesten van het VK). Ze zijn trots op het creëren van onderscheidende, bekroonde gins, net dat “beetje anders”, het creëren van echt heerlijke gins! Met hun kenmerkende gin hebben ze een eigentijdse draai gegeven aan een klassieke London Dry Gin. Ze distilleren met 12 plantaardige ingrediënten afkomstig van over de hele wereld en lokaal gefoerageerd aan de wilde kust van Cornwall.

De botanische ingrediënten die deze gin zo bijzonder maken zijn: Jeneverbes, Korianderzaad, Zoethoutwortel, Engelwortel, Orriswortel, Groene Kardemom, Kaneel, Bittere Amandelen, Verse Citrusschil, Vanille uit Madagascar en Viooltjes. Wanneer de destillatie hiervan is voltooid, wordt elke fles afzonderlijk met de hand gevuld, met de hand geëtiketteerd en ondergedompeld in een slowcooker gevuld met wax om te verzegelen. Het wordt vervolgens gestempeld met hun kenmerkende Puffin-logo, krijgt batchproefnotities en wordt uiteindelijk individueel met de hand gesigneerd.

Zoals te verwachten is van een “Cornish Dry Gin”, is het aroma van deze gin vrij klassiek met gedefinieerde dennennoten van de jeneverbes. Maar er is meer, met hints van citrus, een vleugje kruiden en een lichte bloemige noot. Met de smaak pakt de jeneverbes een stoot aan de voorkant van het gehemelte. Dit leidt vervolgens tot sherbertachtige citrustonen, met hints van citrusboomgaarden. Hoewel dit een knapperige en frisse smaak geeft, is er een vleugje warmte van de kaneel en kardemom en een vleugje bloemige smaak. Met de afdronk word je opnieuw begroet met een klassieke jeneverbes, vergezeld door een milde zoetheid van citrus en een delicate specerij.

Een greep uit ons assortiment:

Tarquin’s Cornish Dry
Zoals te verwachten is van een “Cornish Dry Gin”, is het aroma van deze gin vrij klassiek met gedefinieerde dennennoten van de jeneverbes. Maar er is meer, met hints van citrus, een vleugje kruiden en een lichte bloemige noot.

Tarquin’s Hibiscus & Lime
Als je een fan bent van opwindende bloemensmaken en een uitgebalanceerde citrusnoot, dan is dit zeker een gin die je moet proberen.

Tarquin’s Pink Grapefruit & Elderflower
Met deze nieuwste Limited Edition Gin heeft Tarquin’s zich laten inspireren door de prachtige Cornish hagen in volle bloei.

 

Wil jij meer informatie over ons assortiment?

Download hier de SALESSHEET