Starward Whisky

`Whisky done differently’

Oprichter David Vitale groeide op in een traditionele, grote Italiaanse familie, waar informeel samenzijn en eten een grote rol speelden. De ontwikkeling van Starward was een logische stap: een toegankelijke, allround whisky zonder poespas.

Starward wordt gemaakt in Melbourne, de bruisende foodie hoofdstad van Australië. Daar vinden ze dat de focus moet liggen op de smaken, niet op de ‘airs and graces’. Het unieke ‘4 seizoenen in een dag’-klimaat van Melbourne komt de whisky ten goede: door de continue temperatuurwisselingen wordt de smaak van de Australische rode wijnvaten waarin de whisky rijpt, optimaal benut. Dit noemen we elementaire rijping. Starward een heerlijk fruitige smaak omdat het heeft gerijpt op rode wijnvaten uit de Barossa en Yara Valley.

Een greep uit ons assortiment:

Starward Left Field
Met de Left Field wilde Starward een whisky maken die benaderbaar was. Dit is een veelzijdige single malt die alle kenmerken van Starwards onderscheidende rijping in Australische rode wijnvaten behoudt.

Starward Nova
Starward Nova is volledig gerijpt in voormalige rode wijnvaten waarin eerder de stevige Australische Shiraz, Cabernet en Pinot hebben gerust.

 

Wil jij meer informatie over ons assortiment?

Download hier de SALESSHEET