Kentucky Owl Bourbon

De Kentucky Owl distilleerderij is opgericht in 1879 door C.M. Dedman. Tijdens de drooglegging in Amerika echter, werd de volledige voorraad Bourbon in beslag genomen (bijna 1 miljoen liter!) en opgeslagen. Het magazijn waarin de enorme hoeveelheid Bourbon stond, ging in vlammen op en dat was het einde van de distilleerderij in die tijd.

Het gerucht ging overigens dat, omdat het magazijn relatief kort brandde, de Kentucky Owl Bourbon voor de brand gestolen was, waarschijnlijk door Al Capone. Rond 2004 kreeg Dedmans achter- achter- achter- kleinzoon Dixon het idee om de Kentucky Owl nieuw leven in te blazen. In kleine, ambachtelijke batches in een blend van de beste bourbons uit de staat. En zo was de naam Kentucky Owl wedergeboren. De bijna kunstzinnige blends zijn een wereldwijde sensatie.

Een greep uit ons assortiment:

Kentucky Owl #9
“Dit is de grootste, gedurfde, meest robuuste release vanKentucky Owl tot nu toe. Ik ben erg enthousiast over de intensiteit en de grootste complexiteit. Om eerlijk te zijn: het is een monster.” Dixon Dedman – meester blender
Kentucky Owl. Een must-have voor de Bourbon liefhebber!

Kentucky Owl Confiscated
“Confiscated” is een eerbetoon aan de whiskyvaten van Dixons betovergrootvader die in beslag zijn genomen tijdens de prohibitie. Deze vaten werden nooit meer gezien of gevonden.
Kentucky Owl Confiscated is een zeer zachte,
amberkleurige bourbon whisky afkomstig uit de
Verenigde staten uit de staat Kentucky. Deze heerlijke whisky gaat van start met een zeer floraal aroma.

Beginnend met een speciale start van Kaapse jasmijn. Deze breidt zich verder uit naar hartig bananenbrood en geroosterde zuurdesembrood voor dat lekkere zoetje en rokerige ondertoon. Eindigend op slechts een vleugje
appel.

Zijn smaak is zeer gekruid, waaronder kaneel die het een pittige start geeft en vervolgens wat afzakt om plaats te maken voor een zoete toon van witte druif. Die vervolgens weer terugkeert naar een pittige finish van cayennepeper!

 

Wil jij meer informatie over ons assortiment?

Download hier de SALESSHEET