Hine

Gelegen in het hart van de Grande Champagne, het premium wijnbouwgebied van de Cognac regio, produceert het huis Hine al zes generaties lang enkele van de meest exquise Cognacs, toen het nog beter bekend was als T Hine & Co Cognac.

Het landgoed heeft een uitzonderlijke 173 hectare aan wijngaarden, en het huis heeft een zeer bijzondere traditie van het produceren van relatief kleine hoeveelheden – maar met een zeer hoge standaard in kwaliteit. Een van hun handelsmerken is het opslaan van hun vintage vaten in vochtige kelders in Bristol, Engeland. Op deze manier doorloopt de Thomas Hine Cognac een uniek ander rijpingsproces door de vochtigheid van de badplaats, die enigszins verschilt van die van de zuidwestelijke kust van Frankrijk.

Een greep uit ons assortiment:

H by Hine Rare VSOP
H by Hine VSOP is een blend van 15 Petit Champagne eau-de-vieux, waarin in de jongste cognac 4 jaar oud is. Veel zoete geuren; room, vanille en appelbloesem. De smaak is fruitig met tonen van bloemen. De afdronk is middellang en bevat meer fruitsoorten.

 

Hine Rare VSOP
Hine Rare VSOP Cognac is een Fine Champagne. Dat betekent dat deze cognac van minimaal 50% Grande Champagne cognacs is geproduceerd en het overige deel van de cognac alleen uit de Petite Champagne regio mag komen. Door deze werkwijze ontstaat een prachtige cognac van zeer hoge kwaliteit. De 20 verschillende Grande Champagne eaux-de-vie zijn minimaal 8 jaar gerijpt in traditionele Franse Limousin eikenhouten vaten, een eerbetoon aan het erfgoed van Hine en de geschiedenis van het Cognac huis van fijn vakmanschap.

 

Wil jij meer informatie over ons assortiment?

Download dan de SALESSHEET