GIN 1689

“Other gins have a story. We have a legend!”

Het begint in 1689 als Willem III van Oranje vanuit Nederland naar Londen reist en een Nederlandse drank, gin, met zich meebrengt. Je zou niet zeggen dat de oprichters van Gin 1689 veel gemeen hebben met koning Willem III, hij was tenslotte een 17de -eeuwse monarch en zij zijn twee vrienden uit de 21ste eeuw, maar vanaf 2016 zijn ze wel hetzelfde avontuur aangegaan: zij wilden namelijk van dezelfde gin, gemaakt volgens het originele recept uit 1689, opnieuw een hit maken.

De twee vrienden ontdekten één van de allereerste gin-recepten in de archieven van de British Library en hebben het weer tot leven gebracht als Gin 1689. De Dutch Dry en Queen Mary Pink Gin Edition zijn een voorproefje van de echte authentieke gin. En ze zijn het wachten van 300 jaar zeker waard.

Een kleine greep uit ons assortiment

1689 Dutch Dry Gin
De originele ingrediënten van 350 jaar geleden zijn
gebruikt, waarbij Gin 1689 op een prachtige manier jeneverbes combineert met gedroogde kweepeer en pippin (een oude appelsoort), citroen- en sinaasappelschil, nootmuskaat, anijs en kruidnagel. Het is vrij fruitig in de neus, maar dat is niet zo gek als je het recept ziet. Jeneverbes is aanwezig, maar meer op de achtergrond, met een zoete kruidigheid en een vleugje citrus die meer uitgesproken is. Zoals bij alle gins, verschilt de smaak bij het drinken van puur (op ijs) of met een tonic. Als het puur wordt geprobeerd, komt de jeneverbes in de smaak naar voren met een aangename zuurheid (afkomstig van de kweepeer en appel).

1689 Dutch Pink Gin
De allereerste Nederlandse Pink Gin is vernoemd naar de vrouw van Koning Willem III (Willem van Oranje), Queen Mary.

Deze prachtige roze gin is gebaseerd op het authentieke Gin 1689-recept waarbij aardbeien en frambozen worden toegevoegd aan het distillatieproces, waardoor het een traditionele roze kleur en een heerlijke fruitige smaak krijgt.

 

Wil jij meer informatie over ons assortiment?

Download hier de SALESSHEET