Chichibu whisky

In 2007 startte Ichiro Akuto, kleinzoon van de oprichters van de Hanyu-distilleerderij, een nieuw hoofdstuk in de Japanse whiskygeschiedenis door de Chichibu-distilleerderij te bouwen. Een world blend met als kern zijn eigen Chichibu malt aangevuld met whisky uit Schotland, Ierland, Amerika en Canada.

Gelegen in de prefectuur Saitama, ongeveer 70 km ten noordwesten van Tokio, begon de productie in februari 2008. De uitrusting omvat een kleine molen; een mash tun en wash backs gemaakt van Japanse Mizunara eiken en koperen stills vervaardigd door Forsyths of Rothes uit Schotland. Er worden verschillende typen vaten gebruikt, waaronder bourbon, sherry en hogsheads. De rijping vindt plaats in het traditionele dunnage magazijn.

Deze bijzondere en exclusieve whisky’s zijn non-chill gefilterd en niet gekleurd.

Een greep uit ons assortiment:

Chichibu Ichiro’s World Blend
Deze botteling is gemaakt door diverse malt en grain whisky’s -uit Schotland, Ierland, Canada & Amerika van 3 tot 20 jaar oud- met elkaar te combineren en hierbij op zoek te gaan naar de optimale balans. Chichibu Ichiro Malt & Grain whisky kenmerkt zich als fruitig, levendig en harmonieus.

 

Wil jij meer informatie over ons assortiment?

Download dan de SALESSHEET