Bayou rum

In 2013, in het hart van Sugarcane Country, openden drie jeugdvrienden de Bayou® Rum-distilleerderij in Lacassine, Louisiana. Door gebruik te maken van de overvloedige natuurlijke bron van suikerriet, hebben ze een reeks eersteklas rum gecreëerd. Elke batch wordt met de hand gedistilleerd in koperen potstills en gerijpt in bourbon- en sherryvaten van 200 liter.

Het recept maakt gebruik van 100% single estate melasse, geproduceerd door het oudste familiebedrijf en geëxploiteerde suikerfabriek in de Verenigde Staten. Het is ambachtelijke spirit op z’n best!

Een leuk weetje: een ‘Bayou’ is een term die in de zuidelijke staten van Amerika wordt gebruikt voor een watermassa, zoals een extreem langzaam stromende rivier of een moerassig meer, dat meestal wordt aangetroffen in vlakke laaggelegen gebieden.

Een kleine greep uit ons assortiment:

Bayou Pink Rum
Bayou Pink Rum is de levendige uitdrukking van de bekroonde witte rum. De doordrenkte meidoornbessen geven niet alleen de opvallende kleur, maar ze voegen ook een vleugje bessen toe aan het aroma.

Bayou Reserve Rum
Bayou® Reserve wordt omschreven als ‘de rum voor bourbondrinkers’ en is een koperen pot gedistilleerd uit Louisiana-suikerriet en vervolgens maximaal drie jaar gerijpt volgens de geheel natuurlijke Solera-methode.

Bayou Mardi Grass XO Rum
Bayou® XO Mardi Gras is een traktatie voor elke rumliefhebber. Het duurt tot 6 jaar om deze speciale rum te rijpen, en net als de Bayou® reserve Rum wordt het gedaan met behulp van de traditionele Solera-methode, bereikt door eerst een piramide van vaten te maken.

 

Wil jij meer informatie over ons assortiment?

Download hier de SALESSHEET
Of neem een kijkje bij de BRANDTRAINING