Akkeshi whisky

De Akkeshi distilleerderij startte in 2016 haar zoektocht naar een nieuwe, unieke en onovertroffen Japanse whisky. In het landelijke noorden van Japan, een onaangetast gebied met pure schone lucht, rijke turfgronden en dikke zilte mist vanuit de zee blijkt het eiland Hokkaido, de ideale locatie voor het verwezenlijken van de droom om een Japanse peated whisky te maken.

Inmiddels is er een viertal New Born Akkeshi’s op de markt gebracht, de ‘Foundations’ 1,2,3 en 4. De vier New Born Akkeshi’s staan voor de de droom, de start, de vastlegging en geboorte van een nieuwe tijdperk in de geschiedenis van de Japanse whisky. De release van de Akkeshi whisky’s vindt plaats in batches.

Momenteel is Akkeshi bezig met speciale edities ter ere van de 24 seizoenen in Japan. Deze zullen geleidelijk aan in Nederland worden gereleasd.

Een kleine greep uit ons assortiment:

Akkeshi New Born “Foundations 3”
Een 8-23 maanden gerijpte mix van niet-geturfde mouten, in vaten gemaakt van de zeldzame Mizunara eik. Gebotteld op 55 volumeprocent alcohol met een geurig aroma van bruine suiker, vanille en verse meloen en nootmuskaat.

Akkeshi Usui
De Akkeshi Usui is de eerste blended whisky van deze Japanse distilleerderij die op het eiland Hokkaido staat. Een blend van single malts van Akkeshi die tenminste drie jaar gerijpt hebben, aangevuld met geïmporteerde new make spirits die in Japan gerijpt hebben en een klein beetje geïmporteerde graan whisky.

 

Wil jij meer informatie over ons assortiment?

Download dan de SALESSHEET