A.H. Riise Rum

Gin 1689

Het begint in 1689 als Willem III van Oranje vanuit Nederland naar Londen reist en een Nederlandse drank, gin, met zich meebrengt.

Je zou niet zeggen dat de oprichters van Gin 1689 veel gemeen hebben met koning Willem III, hij was tenslotte een 17de -eeuwse monarch en zij zijn twee vrienden uit de 21ste eeuw, maar vanaf 2016 zijn ze wel hetzelfde avontuur aangegaan: zij wilden namelijk van dezelfde gin, gemaakt volgens het originele recept uit 1689, opnieuw een hit maken.

De twee vrienden ontdekten één van de allereerste gin-recepten in de archieven van de British Library en hebben het weer tot leven gebracht als Gin 1689. De Dutch Dry en Dutch Pink Edition zijn een voorproefje van de echte authentieke gin. En ze zijn het wachten van 300 jaar zeker waard.

Bayou Rum

In 2013, in het hart van Sugarcane Country, openden drie jeugdvrienden de Bayou® Rum-distilleerderij in Lacassine, Louisiana. Door gebruik te maken van de overvloedige natuurlijke bron van suikerriet, hebben ze een reeks eersteklas rum gecreëerd. Elke batch wordt met de hand gedistilleerd in koperen potstills en gerijpt in bourbon- en sherryvaten van 200 liter. Het recept maakt gebruik van 100% single estate melasse, geproduceerd door het oudste familiebedrijf en geëxploiteerde suikerfabriek in de Verenigde Staten. Het is ambachtelijke spirit op z’n best!

 

Mates Rum

Gemaakt met een unieke mix van 3-5 jaar gerijpte Rum uit het Caribisch gebied, Mates rum is “Made by Mates, for Mates”. Mates Spirits wil de wereld een fantastische rum bieden op de best mogelijke manier door natuurlijke producten te gebruiken en te blenden. Zij geloven er sterk in geen suiker, additieven of verpakkingsmaterialen toe te voegen die deze wereld schaden. Mates gebruikt drie verschillende rum in hun blend. Uit Barbados nemen ze een rum in Engelse stijl, die zachtheid toevoegt aan de algehele drank. Dominican rum, die van een meer Spaanse stijl is, voegt een grotere zoetheid toe. Als laatste is er wat Jamaicaanse rum toegevoegd wat een lichte fruitigheid geeft.

 

Ramsbury Gin & Vodka

Bij Ramsbury zijn ze in de eerste plaats boeren en ze gebruiken het diepgewortelde besef dat hoe meer ze om het landschap om hen heen geven, hoe meer het hen zal opleveren. Gelegen tussen de 19.000 hectare grond op het landgoed van Ramsbury ligt de distilleerderij, met de maalderij net naast de deur. Daarnaast ligt de eigen boomgaard en een meer. Daarachter groeien velden van Horatio-tarwe, die precies op de beste dag worden geoogst, omdat ze als boeren het land en het gewas kennen en weten hoe ze een fijne gin en wodka kunnen maken.

Hine Cognac

Gelegen in het hart van de Grande Champagne, het premium wijnbouwgebied van de Cognac regio, produceert het huis Hine al zes generaties lang enkele van de meest exquise Cognacs. Het landgoed heeft een uitzonderlijke 173 hectare aan wijngaarden, en het huis heeft een zeer bijzondere traditie van het produceren van relatief kleine hoeveelheden – maar met een zeer hoge standaard in kwaliteit. Een van hun handelsmerken is het opslaan van hun vintage vaten in vochtige kelders in Bristol, Engeland. Op deze manier doorloopt de Thomas Hine Cognac een uniek ander rijpingsproces door de vochtigheid van de badplaats, die enigszins verschilt van die van de zuidwestelijke kust van Frankrijk.

Mintis Gin

Mintis gelooft dat het leven te kort is voor een gewone gin, dus gingen ze op pad met de wens om iets buitengewoons te creëren. Pancalieri-munt (over de hele wereld erkend als een van ‘s werelds beste) groeit lokaal in de distilleerderij. Samen met de met de hand geplukte Italiaanse jeneverbes zijn dit de belangrijkste plantaardige ingrediënten in het assortiment van Mintis Gins – waaraan ze ook hun naam ontlenen. Om ervoor te zorgen dat de aromatische en frisse smaken in hun gins behouden blijven, gebruiken ze een vacuüm stil. Deze gebruikt een lagere temperatuur om de essentiële oliën te extraheren.

Schouten Gin

De Schouten distilleerderij is gevestigd in Veghel Noord-Brabant. De ambachtelijke gins van meester liquorist Erwin Schouten hebben elk hun eigen verhaal, zoals ook de missie van het bedrijf is: ‘wij maken de spirits die verhalen voeden’. Wie in de smaakkast van Schouten kijkt, ontdekt tal van smaakmakers zoals houtsnippers en kruiden. Wat de receptuur van de soorten Gin -Clarity, Yugen en Khoisan- is, blijft natuurlijk geheim. Elke gin heeft zijn eigen unieke smaak. Of je nu gaat voor een zoete florale gin, een kruidige citrus gin of een barrel aged gin, alles is mogelijk.

Kentucky Owl Bourbon

De Kentucky Owl distilleerderij is opgericht in 1879 door C.M. Dedman. Tijdens de drooglegging in Amerika echter, werd de volledige voorraad Bourbon in beslag genomen (bijna 1 miljoen liter!) en opgeslagen. Het magazijn waarin de enorme hoeveelheid Bourbon stond, ging in vlammen op en dat was het einde van de distilleerderij in die tijd. Het gerucht ging overigens dat, omdat het magazijn relatief kort brandde, de Kentucky Owl Bourbon voor de brand gestolen was, waarschijnlijk door Al Capone. Rond 2004 kreeg Dedmans achter- achter- achter- kleinzoon Dixon het idee om de Kentucky Owl nieuw leven in te blazen. In kleine, ambachtelijke batches in een blend van de beste bourbons uit de staat. En zo was de naam Kentucky Owl wedergeboren. De bijna kunstzinnige blends zijn een wereldwijde sensatie.

Stauning Whisky

Stauning, opgericht door een diverse groep van negen vrienden, hebben een terroir-whisky gecreëerd waarvan ze aangeven dat hij je zal ‘wegblazen’. Met behoud van hun New Nordic-filosofie is dit een single malt-whisky, die is gemaakt met pure West-Jutlandse moutgerst die is gemout op de . Het wordt vervolgens gerookt op lokaal geoogste turf en heide. Deze lokale herkomst geeft echt een smaak die alleen in Stauning Smoke te vinden is. Ze gebruiken een dubbele distillatie in kleine vlamverwarmde pot stills, en zodra het hele proces is voltooid, rijpen ze in first-fill bourbonvaten, first fill Madeira-vaten, first fill Jamaica Rum-vaten en Virgin American Oak-vaten.

 

Cenote Tequila

Cenote Tequila is een ultra-premium, 100 % blauwe agave tequila. Geïnspireerd door het schiereiland Yucatán en de spectaculaire ondergrondse watersystemen die de regio uniek maken. Cenotes zijn natuurlijke grotten, ontstaan door het instorten van de broze kalkstenen wanden. De cenotes zijn gevuld met kristalhelder vers water, gefilterd door moeder aarde zelf.

Se Busca Mezcal

Se Busca, dat in het Spaans ’gewild’ (‘wanted’) betekent, is een ode aan de dappere vrouwen uit de Mexicaanse revolutie. Se Busca mezcal wordt van 100% agave gemaakt in San Juan del Rio, een klein stadje in de streek Oaxaca, Mexico. Het familiebedrijf wordt geleid door meester mezcaleros Rodolfo en Mary Lopez Sosa.

Elit Vodka

Een premium vodka van de hoogste kwaliteit, afkomstig uit Letland. De vodka wordt teruggebracht tot een temperatuur van -18 graden Celsius, het “freeze filtration” proces. Hierdoor verandert de moleculaire structuur en wordt de wodka extra zacht van smaak. Door de bijzondere manier van produceren smaakt deze vodka echt anders dan anders. Het destillaat wordt in 24 uur op kamertemperatuur gebracht en daarna gebotteld. Elit is met 97/100 punten de ‘hoogst gewaardeerde white spirit ooit’ volgens het gerenommeerde Beverage Tasting Institute.

Twin Fin Rum

De meester-distilleerder, Tarquin Leadbetter (dezelfde man die ook geweldige gin maakt; namelijk Tarquin’s), heeft 2 jaar geëxperimenteerd met recepten om een ​​reeks exotische rum te creëren, die als geen ander is. Het begint allemaal met het zorgvuldig selecteren van rum van de beste distilleerderijen in het Caribisch gebied en deze over de oceaan te zeilen naar de Southwestern Distillery in Padstow aan de noordkust van Cornwall. De rum wordt gemengd met fruit en kruiden van over de hele wereld, waardoor tropische rum ontstaat die rijk, soepel en verfrissend is.

Tom of Finland Vodka

Tom Of Finland Organic Vodka is een heldere 100% biologische wodka afkomstig uit Finland. Hiermee wordt het leven en de kunst van Touko Laaksonen gevierd, de wereldberoemde kunstenaar bekend als Tom of Finland. Tom of Finland wordt algemeen beschouwd als een van de meest invloedrijke kunstenaars van de 20e eeuw voor zijn revolutionaire weergave van de mannelijke figuur. Zijn werk heeft een rimpeleffect gehad in de homo- en heterocultuur en heeft invloed op levensstijl, politieke tolerantie, design, mode en kunst, ongeëvenaard door vrijwel elke andere kunstenaar. Hij was de originele, de pionier die 50 jaar geleden in zijn eentje droomde en tekende wat de homocultuur vandaag is.

Crystal Head Vodka

Tarquin’s Cornish Gin

Tarquin’s is een onafhankelijke, door een familie gerunde distilleerderij gevestigd in Cornwall (een graafschap in het zuidwesten van het VK). Ze zijn trots op het creëren van onderscheidende, bekroonde gins, net dat “beetje anders”, het creëren van echt heerlijke gins. Met hun kenmerkende gin hebben ze een eigentijdse draai gegeven aan een klassieke London Dry Gin. Ze distilleren met 12 plantaardige ingrediënten afkomstig van over de hele wereld en lokaal gefoerageerd aan de wilde kust van Cornwall.

 

 

Silent Pool Gin

Silent Pool Gin is een klassieke gin, vol en fris met diepte, helderheid en smaak. Het is een Engelse creatie van Silent Pool Distillers. Een groep vrienden met één gemeenschappelijke passie besloten om een artisanale gin te gaan produceren nabij de Surrey Hills, op een boogscheut van Londen. De Silent Pool Gin is een rijke en schone spirit met jeneverbes en wordt geproduceerd met 24 verschillende botanicals en het koele, heldere bronwater van de “Silent Pool” zelf. Bloemige tonen van lavendel en kamille worden gecombineerd met de frisheid van citrus, geaard met de subtiele zoetheid van lokale honing, om een evenwichtige jenever te creëren die zowel traditioneel als verfrissend individueel van aard is.

 

Scapegrace Gin & Vodka

Scapegrace wordt geproduceerd in een 19e eeuwse John Dore copper pot still met 12 botanicals; Jeneverbes, koriander, nootmuskaat, kardemom, citroen en sinaasappel schil, kaneel, cassia-, orris- en engelwortel, kruidnagel en zoethout. De flessen zijn geïnspireerd door de klassieke Nederlandse jeneverfles. Scapegrace is een ander woord voor schurk, mocht je het je afvragen..

 

 

Flame of Passion Gin

Na een bewogen carrière als porno-acteur bracht Ron Jeremy, aka the Hedgehog, een aantal rums op de markt die algemeen hoog scoren. Nu scoort hij al even hoog met een gin die zijn bijnaam droeg. Sinds kort is deze naam veranderd in the Flame of Passion.

 

 

Starward Whisky

Oprichter David Vitale groeide op in een traditionele, grote Italiaanse familie, waar informeel samenzijn en eten een grote rol speelden. De ontwikkeling van Starward was een logische stap: een toegankelijke, allround whisky zonder poespas.
Starward wordt gemaakt in Melbourne, de bruisende foodie hoofdstad van Australië. Daar vinden ze dat de focus moet liggen op de smaken, niet op de ‘airs and graces’. Het unieke ‘4 seizoenen in een dag’-klimaat van Melbourne komt de whisky ten goede: door de continue temperatuurwisselingen wordt de smaak van de Australische rode wijnvaten waarin de whisky rijpt, optimaal benut. Ondanks de relatief korte rijping heeft Starward een heerlijk fruitige smaak.

 

 

Signal Hill Whisky

Signal Hill Whisky is gemaakt van twee soorten graan. De corn whisky wordt nog steeds dubbel gedestilleerd door een tweekolom om een lichte en soepele karakteristiek te produceren. De gerstwhisky wordt gedistilleerd in de pot om een subtiele, briljante, nootachtige of moutsmaak te creëren. Meerdere smaaklagen blijven behouden door non-chill filtering, wat resulteert in een voller mondgevoel en een gladdere afwerking.

 

Chichibu Whisky

In 2007 startte Ichiro Akuto, kleinzoon van de oprichters van de Hanyu-distilleerderij, een nieuw hoofdstuk in de Japanse whiskygeschiedenis door de Chichibu-distilleerderij te bouwen. Een ‘world blend met als kern zijn eigen Chichibu malt aangevuld met whisky uit Schotland, Ierland, Amerika en Canada. Gelegen in de prefectuur Saitama, ongeveer 70 km ten noordwesten van Tokio, begon de productie in februari 2008. De uitrusting omvat een kleine molen; een mash tun en wash backs gemaakt van Japanse Mizunara eik en koperen stills vervaardigd door Forsyths of Rothes uit Schotland. Er worden verschillende typen vaten gebruikt, waaronder bourbon, sherry en hogsheads. De rijping vindt plaats in het traditionele dunnage magazijn. Deze bijzondere en exclusieve whisky’s zijn non-chill gefilterd en niet gekleurd.

Akkeshi Whisky

De Akkeshi distilleerderij startte in 2016 haar zoektocht naar een nieuwe, unieke en onovertroffen Japanse whisky. In het landelijke noorden van Japan, een onaangetast gebied met pure schone lucht, rijke turfgronden en dikke zilte mist vanuit de zee blijkt het eiland Hokkaido, de ideale locatie voor het verwezenlijken van de droom om een Japanse peated whisky te maken. Inmiddels is er een viertal New Born Akkeshi’s op de markt gebracht, de ‘Foundations’ 1,2,3 en 4. De vier New Born Akkeshi’s staan voor de de droom, de start, de vastlegging en geboorte van een nieuwe tijdperk in de geschiedenis van de Japanse whisky. De release van de Akkeshi whisky’s vindt plaats in batches.

hell or high water logo

Hell or High Water Rum

De makers van deze rum vinden het leuk om alles een beetje anders te doen dan de rest. Ron is het Spaanse woord voor rum, maar in andere landen kan Ron natuurlijk ook een naam zijn. De mannen begonnen na te denken over wie nou de meest bekende Ron in de wereld zou zijn. Ze kwamen uit op Ron Jeremy, een Amerikaanse pornoacteur en stand-up komediant. De rum moest het karakter van Ron Jeremy weerspiegelen. Het merk was leuk, relaxed, laagdrempelig en legendarisch. De makers zeggen zichzelf niet al te serieus te nemen en dat moet dan ook niet bij hun rum. Inmiddels is de naam veranderd naar Hell or High water.